CAN YOU KICK IT HIP-HOP SLAM

A Can you kick it nem kisebb dologra vállalkozik mint, hogy felfrissítse a lokál hip hop kultúrát Pécsett. Ezen az alkalmon a hazai hiphop szcéna két ifjú titánja szállítja a szöveget és a ritmust a Szabadkikötő hangládáiban. Az este rezidensei Mc ChickCheck dj Kan I Rok lesznek. Már csak az a kérdés, hogy Can you kick it?

Nick Name: 1987-ben született Miskolcon, a rap-et 2003-ban kezdte. 2004-2008-ig a Krízis (majd Handicap) nevű banda tagja volt, majd mikor feloszlottak szólóra váltott, majd utána évekig a Ck Recordsban szerepelt. 2014-ben egy lengyel rapper, Wuteka meghívására elindította itthon a Hot16Challenge-et, ami az egész hazai hiphop szcénát megmozgatta. Pár éve összeállt Fakapoe-val és PoeNick néven alkottak duót, így nyerték meg a 2015-ös Talentometer Hiphop/Raggae kategóriáját. A Slanguage nevű label egyik alapító tagja.

„10 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a hip-hoppal. Azóta körmölök szövegeket, nagyjából 5 éve álltam rá a beatek gyártására is. 2015-ben jött ki az első egészestés szólólemezem a Borító LP, amin minden zene a saját kezem munkája volt. Ezután szintén egy teljesen self-produced mixtape következett 2016 nyarán Nyelvészet címmel. Most a Slanguage underground rappkollektíva tagjaként készítem a második nagylemezem.”