ERIC ASSOUS: MESTERHÁRMAS
L'illusion conjugale

A Rózsavölgyi Szalon előadása

Vígjáték
Fordította: Oláh Krisztina

Mindig kockázatos, mondhatni ellenjavallt bizalmasként tekinteni a házastársunkra. Az őszinteség mint a harmonikus párkapcsolat alapja, hiú ábránd. Vegyük például Jeanne-t és Maxime-ot. Jó pár évnyi boldog házasság után úgy döntenek, hogy bevallanak egymásnak néhány félrelépést. Ez azonban gyötrő kételyekhez, kínzó vádaskodáshoz és elviselhetetlen féltékenykedéshez vezet. Nincsen hazugság következmény nélkül, nincsen igazság veszély nélkül. A bizalom alapja mindig illúzió, mégis elengedhetetlen feltétele a családi békének.

A Rózsavölgyi Szalon ismét egy népszerű kortárs francia darabot tűzött műsorára. A Mesterhármas szereplői kegyetlen őszinteséggel rántják le a leplet a házasfelek közötti apró titkokról, amelyek az idő múlásával egy nagy hazugsággá állnak össze. És ahogy az lenni szokott, az a bizonyos harmadik sem hiányozhat a képből. A néha pattanásig feszülő indulatok mellett ugyanakkor a humor is rengeteg szerepet kap a darabban, ez pedig még árnyaltabbá és izgalmasabbá teszi a három szereplő történetét.

A főként vígjátékairól híres francia drámaíró kétszer is elnyerte a Franciaországban rangosnak számító Molière-díjat, első alkalommal éppen a Mesterhármas-nak köszönhetően.

SZÍNLAP

Szereplők:

Bozó Andrea
László Zsolt
Kocsis Gergely

Dramaturg: Oláh Krisztina

Díszlettervező:Enyvvári Péter

Jelmeztervező: Füzér Anni

Rendező: Csizmadia Tibor

 

Fotók: Éder Vera

JÁTÉKIDŐ: 90 PERC (SZÜNET NÉLKÜL)

RENDEZŐ

Csizmadia Tibor

Tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte 1978-1983 között. 1982-1988 között a szolnoki Szigligeti Színház rendezője, 1985-1988 között főrendezője volt. 1988-1991 között, illetve 1996-2001 között szabadfoglalkozású művészként dolgozott. 1991-1996 között a Budapesti Kamaraszínház művészeti vezetője volt. 2001 óta óraadó a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2001-2011 között az egri Gárdonyi Géza Színház igazgató-főrendezője volt. 2007-től a Magyar Színházi Társaság elnöke. 2008 óta egyetemi tanársegéd, és a bábrendező szak osztályvezető tanára.

JEGYVÁSÁRLÁS