SZÉP ERNŐ VOLTAM - "CSAK SZÓLANI EGY SZÓT MINT EMBER" 

A Nemzeti Színház előadása

Horváth Lajos Ottó önálló estje

Szép Ernő írásaiból színpadra alkalmazta: Ernyei Bea és Galambos Péter

 
„Nem tudom, miért szoktak a legrövidebb önéletrajzban is az iskolázás felől beszámolni. Az ember élettörténete a gondolkozása. Ami életemben a fejemben végbement, az az én életem, a többiről, ami velem megesett, nemigen tehetek, az nem tartozik rám. Sok szépet gondoltam, higgyék el: sok olyat szerettem volna írni, amit érdemesebb lenne olvasni, mint amit írtam. Istenem, ha azokat a verseket olvasnák, amiket meg nem írtam! Mindig pénz kellett, tárcát írtam, cikket írtam, kuplét írtam, színdarabot, regényt írtam és filmeket írtam, amelyeket soha meg nem vettek. Olyan mániám van nekem is, hogy mindennap fiatalabb leszek majd, pénzem is lesz, elkezdem, amire készültem és nyugodtan fekszem majd a föld alatt, elvégeztem, ami rám volt bízva, kiadtam az egész szívemet.”

                                                                                                                                                  - Szép Ernő

SZÍNlap

Játssza: Horváth Lajos Ottó

Dramaturg: Ernyei Bea

Rendező: Galambos Péter

Fotók: Eöri Szabó Zsolt

JÁTÉKIDŐ: 1 ÓRA 40 PERC (SZÜNET NÉLKÜL)

rendező

Galambos Péter
Született: 1962. október 26.

Galambos Péter elsősorban színházrendező, de maga tervezi a díszleteit, és maga írja a színpadi szövegeit - társakkal, mert számára fontos a közösségépítés is. A látványos díszlettervek képzőművészeti tevékenységéből születnek, ugyanis Péter mindemellett festő is. Rendez, díszletet tervez, ír, fest.

Galambos Péter a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola alkalmazott grafika szakán tanult, majd 1992-ben a Színház- és Filmművészeti egyetem rendező szakán végzett. Dolgozott filmgyári asszisztensként, 1996-1998. között volt art director a Sky Filmnél, majd 1999-2000. között a Budapesti Objektív Csatorna adásrendezője volt.

1992-től dolgozik színházi rendezőként és díszlettervezőként. Számos előadást hozott létre többek között a Veszprémi Petőfi Színház, a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis, a Bárka Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, tatabányai Jászai Mari Színház, az egri Gárdonyi Géza Színház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Centrál Színház, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, Pesti Magyar Színház és a Nemzeti Színház társulatainak művészeivel.

 

JEGYVÁSÁRLÁS