LÁTÓKÉP ENSEMBLE: ERNELLÁÉK FARKASÉKNÁL

A színházi előadás, amelynek filmváltozata a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó díjat (Kristály Glóbusz), illetve a legjobb színész díját is elnyerte.

Ernella, Albert és 10 éves kislányuk, Laura egy évvel ezelőtt a jobb megélhetés reményében elhagyják az országot, de Skóciában nem boldogulnak, ezért hazajönnek. Az éjszaka közepén beállítanak Ernella nővéréhez, Eszterhez. Eszter férjével, Farkassal és 5 éves kisfiúkkal, Brúnóval jobb egzisztenciális körülmények között élnek Ernelláékkal szemben, akik komoly anyagi problémákkal küzdenek. A két család között soha nem volt igazi összhang. Ezt csak Eszterék érzik, Ernelláék szeretnek Eszteréknél lenni, pedig semmiben sem értenek egyet. A kérdés, hogy a két család hogyan és meddig tudja elviselni egymást Eszterék albérletében.
 

Hajdu Szabolcs gondolatai az előadásról:

"Megpróbálunk magunkról beszélni. A vágyainkról, a kételyeinkről, a szorongásainkról. 
A hétköznapjainkról, a családról, a gyerekekről, a szüleinkről. Talán ha magunkról beszélünk, sok mindenki másról is beszélünk. Nem vagyunk különlegesek. A problémáink hasonlóak. A dolgok itt vannak körülöttünk csak meg kell ragadni őket, és elmesélni valahogy. Filmen vagy levélben, buszmegállóban vagy telefonon mindegy. Most színházban.  Hagyjuk a formaságokat, csak beszéljünk, mondjuk el, amíg tudjuk, amíg lehet. Adjunk hírt egymásnak, egymásról."

 

RENDEZŐ

Hajdu Szabolcs
Született: 1972.. 01. 26.

Hajdu Szabolcs magyar filmrendező, színházi rendező, forgatókönyvíró, színész. Hajdu az új magyar filmes generáció egyik tagja. Számos nagyjátékfilmet készített, tucatnyiban színészként is közreműködött. Színészként is, rendezőként is vitt már el fődíjakat különböző nemzetközi fesztiválokon. Fehér tenyér című alkotását Magyarország nevezte az Oscar-díjra.

JÁTÉKIDŐ: 90 PERC (SZÜNET NÉLKÜL)

SZÍNLAP

Eszter: Török-Illyés Orsolya
Ernella: Sárosdi Lilla
Farkas: Hajdu Szabolcs
Albert: Szabó Domokos
Laura: Tóth Orsi
Brúnó: Gelányi Imre 

Fény-, Hangtechnika:
Dohi Gabriella/Eszter Dániel
Produkciós vezető:
Eszes Fruzsina

Rendező: Hajdu Szabolcs