KEN CLARK: PRIMADONNÁK

vígjáték

A Győri Nemzeti Színház előadása

A Primadonnák egy kihagyhatatlan vígjáték, amelyet a Győri Nemzeti Színház hoz el a Kodály Központba. Az ellenállhatatlanul komikus alapszituáció szerint két valaha szebb napokat látott Shakespeare-színész elhatározza, hogy Hollywood felé veszi az irányt, ehhez azonban pénzre van szükség.

Egy újsághirdetés nyomán „Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán" elmennek a megadott címre, ám ott már segítők és jóakarók egész hada nyüzsög. Ráadásul kiderül: a keresett rokonok nők. Szerencsére a bőröndökben ott a teljes Shakespeare-ruhatár. 

A hatalmas közönségsikert arató vígjáték Győrött a nézők kedvenc előadásává vált, olyannyira, hogy a kamarából át kellett helyezni a nagyszínpadra, ahol azóta is folyamatos telt házzal fut. Az előadás először a 2017-es POSZT-on látogat el Pécs városába.

"A Primadonnák a legtapasztaltabb színházlátogatókat is ámulatba fogja ejteni lendületes történetvezetésével, elbűvölő humorával és színészi játékával. Alkalmi színházlátogatóknak is tökéletes választás.” (Corn and Soda)

A Győri Nemzeti Színház Taps-díjas vígjátékának egyik főszerepét alakító Járai Máté kapta a legjobb színésznek járó kitüntetést az előadásban nyújtott alakításáért, a nyíregyházi Vidor Fesztiválon pedig Győri Gabit a darab jelmezeiért Pulcinella-díjjal tünették ki.

Játsszák:

Leo Clark   NAGY BALÁZS
Jack Gable   JÁRAI MÁTÉ
Meggie   MÓZES ANITA
Audrey   KISS TÜNDE
Duncan   BRÓDY NORBERT
Florence néni   MÉZES VIOLETTA
Doki   MASZLAY ISTVÁN
Butch   KLINGA PÉTER

 

Alkotók:

Díszlet   GYŐRI GABI
Jelmez   GYŐRI GABI
Súgó   FENESI OTTILIA
Ügyelő   KOCSIS RICHÁRD
Rendezőasszisztens   BEDI ESZTER
Koreográfus   KIRÁLY BÉLA
     
Rendező   SIMON KORNÉL

 

 

Fotók: Orosz András