ALEX TORRES MÁSODIK KONCERTJE A POSZT-ON

Alex Torres perui gitáros koncertje

Alex Torres egy perui gitáros, dalszövegíró, zeneszerző. Zenei stílusát a Folk, a Flamenco és az Indie akusztikus pop stílusok inspirálták. 15 éve tartó zenei pályafutása során a világ számos pontján fellépett már, köztük Dél- és Észak-Amerikában, illetve Európában, amely tapasztalatok hozzásegítették a saját stílusának kialakításához. 

A zene iránti érdeklődése 12 éves korában alakult ki, amikor a „Gitara Plus” nemzetközi gitárfesztiválon fellépett. E fesztiválon édesapjával (a híres perui gitáros, Pepe Torres), valamint számos közkedvelt gitárossal (Tomatito, Costas Costiolis, Jorge Morel) lépett színpadra. A következő évek során Alex szüneteltette zenei karrierjét, amíg a Perui Egyetemen tanult. 

Miután 2011-ben lediplomázott Magyarországra utazott, ahol egy nemzetközi Folklore Fesztiválon vett részt. 2012-ben kiadta első szólóalbumát, amelynek a „La Vida es un Viaje” (Az élet egy kaland) nevet adta. Az albumon kidolgozta saját zenei stílusát, azóta klasszikus, perui, valamint flamenco gitárosként is ismerik. 2014-ben elkezdte a Liszt Ferenc Zeneakadámiát Budapesten. Fellépései mellett filmekhez is ír zenét, valamint perui és magyar énekesekkel kollaborál dalokon. Emellett mesterkurzusokat és workshopokat tart a világ számos pontján.

Jelenleg második albumán dolgozik Budapesten, amely elsősorban a flamenco, a perui Folk, a latin jazz, valamint az elektro-pop stílusokból állt össze.