HENRIK IBSEN: NÓRA - KARÁCSONY HELMERÉKNÉL

A Katona József Színház előadása

Minden házasságban előbb-utóbb eljön az a pont, amikor a dolgok a legrosszabbra fordulhatnak. Ami ezután következik, az vagy a túlélés, vagy az elválás játszmája. A Nóra befejezése 1879-ben botrányt robbantott ki: egy nő elhagyja a férjét és a gyerekeit. 2016-ra új kérdések fogalmazódtak meg, amelyek új válaszokat kívánnak. Lehetséges-e két ember együttélése megalkuvás nélkül? Meddig játszhatóak a leosztott szerepek? Mikor lesz a szövetségből árulás?
Nők és férfiak, felnőttek és gyerekek, hatalom, pénz, színlelés - karácsony Helmeréknél.

RENDEZŐ

Székely Kriszta
Született: 1982, Budapest


Fotó: Nánási Pál

Kriszta klasszikus balett szakon végezte tanulmányait, később Ázsiában töltött négy évet, ez idő alatt különböző projektekben vett részt. Miután visszatért Budapestre, felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakának mesterképzésére. Gyakorlati ideje alatt a Katonában rendezett. Székely Kriszta képviselte a Katonát a stockholmi Bergman Fesztiválon, gyakorlati ideje alatt rendezte Samuel Beckett Szép napok című darabját, diplomarendezése pedig Rainer Werner Fassbinder Petra von Kant című előadása volt.

Művészi munkájának alapfeltétele a színészek és a kreatív csoport kiváló együttműködése és a politikailag fontos témák előtérbe helyezése – úgy mint a nők helyzete a társadalomban és a történelmi emlékezet. Diplomaszerzése után a Katona József Színházhoz szerződött rendezőként a 2015/2016-os évadtól.

SZÍNLAP

Nóra Ónodi Eszter
Helmer Fekete Ernő
Krogstad Keresztes Tamás
Kristine Pelsőczy Réka
Rank Kocsis Gergely
Helmerék gyerekei Varga Koppány/ Varga Zorka/ Engárd Emil
Zenészek Himmler Andris, Szalai Álmos
Díszlet Balázs Juli
Jelmez Nagy Fruzsina
Fény Pető József
Zene Matisz Flóra
Dramaturg Szabó-Székely Ármin
Asszisztens Budavári Réka
Rendező Székely Kriszta

A szövegkönyvet Kúnos László fordítása alapján írta: Szabó-Székely Ármin és Székely Kriszta

JÁTÉKIDŐ: 1 ÓRA 40 PERC (SZÜNET NÉLKÜL)

JEGYVÁSÁRLÁS