I'M ONLINE

A Karaván Művészeti Alapítvány új, ifjúsági kamaradarabja nagyon kényes és egyre égetőbb kérdésekkel szembesíti a nézőket: a felkavaró előadás témája az iskolai és az internetes zaklatás.

A darab főszereplője Pálma, a 15 éves roma kamaszlány. Nemcsak életkora, hanem széthulló családja, a származásával kapcsolatban soha el nem kezdett és be nem fejezett beszélgetések miatt is rendkívül sérülékeny. Amikor a család új helyre költözik, Pálmát váratlanul egyre durvább, fokozódó iskolai, és internetes zaklatássorozat éri.

Régi barátai, megszokott környezete, családi erőforrásai híján nemcsak ő lesz áldozat, hanem a vele szolidáris egyetlen új ismerőse is. A darab szereplői a mai magyar társadalom különösen érzékeny csoportjait reprezentálják, a bántalmazást elszenvedők, a támadóként aktívan vagy tanúként passzívan részt vevők is jellegzetes, ikonikus figurák. A színpadkép fojtogatóan szűkös, sivár, szürke szoba, a világra az egyetlen ablakot a tablet, és a mobiltelefon kínálja, valódi kapcsolatok helyett egyre inkább a virtuális tér szereplői veszik körül a teljesen elmagányosodott, tehetetlen lányt. Az érzések nyersek, a kiszolgáltatottság testközeli, a nézőket saját komfortzónájuk elhagyására kényszeríti.

Az I’m online a határsértések darabja, a nézők voyeurként részei Pálma életének, és néma tanúi elszenvedett sérelmeinek, de akár be is léphetnek a darab valóságába, az előadás alatt a produkció saját chatszobájában megoszthatják egymással érzéseiket.

Az előadás főszereplői a Karaván Művészeti Alapítvány tandíjmentes színészképző stúdiójának növendékei.Az előadás elsődleges célcsoportja a zaklatásoknak leginkább kitett középiskolás korosztály. A Karaván Művészeti Alapítvány nem titkolt célja megszólítani, párbeszédet kezdeményezni a potenciális támadókkal, és a kamasz gyerekeikkel kapcsolatban tehetetlen, problémáikon segíteni akaró, de nem tudó szülőkkel, pedagógusokkal.

SZÍNLAP

Pálma: Lovas Emília
Elza: Angilella Agata/ Briga Zsanett/ Merina Camacho Abigail
Zsanett: Figeczki Vanda 
Jenci: Ruszó Attila
Miki: Pászik Christopher 
Apa: Nyári Oszkár
Anya: Nyári Szilvia
Viktor: Farkas Krisztán
Huba: Virág Péter
Pszichológus: Selmeczi Bea
Pedagógus: Nyári Pál

Díszlet: Somogyi Zoltán
Fény: Kalóz István
Hang, digitális látvány: Lázár Gábor
Fotószerkesztés: Hajdu Gáspár
Asszisztens: Mile-Nagy Luca
Produkciós vezető: Nyári Oszkár

Rendező: Tóth Géza