PETER HANDKE: AZ ARANJUEZI SZÉP NAPOK

Az előadás a Bethlen Téri Színház és a Manna Produkció együttműködésében jött létre

Fordította: Szilágyi Bálint

“És megint nyár. És megint egy szép nyári nap. És megint egy nő és egy férfi egy asztalnál a szabadban, az ég alatt. Egy kert. Egy terasz. Láthatatlan, csak hallható fák, inkább sejthetők, mint jelenvalók. Az asztal egy kerti asztal, meglehetősen nagy, és a férfi és a nő távol ülnek egymástól. Mindketten nyári ruhában vannak, a nő inkább világosban, a férfi inkább sötétben, időtlen az egyik, mint a másik. Időtlenek maguk az alakok is, ők is inkább sejthetők, mint jelenvalók.”

Handke 2011-ben írt darabja egy beszélgetés története. A férfi és a nő megállapodott. A férfikérdéseket tesz fel, a nő pedig válaszol. Mindenre. Őszintén. Egy szabály van: nincsen akció. Csak párbeszéd. A nő belekezd a szexuális autobiográfiájába. Kivel, mikor, hogyan, mit. Kezdve a gyerekkortól, egészen a mostani pillanatig.

De mi van akkor, ha valamelyikük megszegi a szabályokat? És, mondjuk, akcióba lép... Vagy, ha netán, váratlanul egy helikopter zuhan a színpadra...

Egy abszurd párbeszéd a szerelem abszurditásáról.

Az előadás megtekintése 16 éven felülieknek ajánlott.

SZÍNLAP

A NŐ: Eke Angéla
A FÉRFI: Zsótér Sándor

Konzultáns: Németh Ákos

Hangok: Farkas Bence

Jelmez: Tóth Hajni

Rendezőasszisztens:Fazekas Anna

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Mentor rendező: Zsótér Sándor

Rendező: Szilágyi Bálint

JÁTÉKIDŐ: 90 PERC (SZÜNET NÉLKÜL)

RENDEZŐ

Szilágyi Bálint

Színházrendező-bábrendező.
Azon három alkotó egyike, aki bejutott a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület szervezésében létrejött Találkozások nevű programba. A program lényege, hogy egy fiatal rendező egy idősebb mentorrendezőt választ magának, és a segítségével megrendez egy olyan kétszereplős darabot, ahol a szereplők között legalább kétgenerációs a korkülönbség. Szilágyi Bálint esetében ez az előadás Az aranjuezi szép napok.

Fotók: Kállai-Tóth Anett

JEGYVÁSÁRLÁS