YASMINA REZA: AZ ÖLDÖKLÉS ISTENE

A Jászai Mari Színház előadása

Vígjáték

Az egyik házaspár kisfia bottal kiveri a másik házaspár kisfiának két fogát. Ám a szülők nem esnek egymásnak, hanem leülnek, hogy civilizáltan és kulturáltan megbeszéljék a dolgot, levonják a konzekvenciákat és átgondolják a teendőket. „Az öldöklés istene” azonban rájuk zárja az ajtót, és innentől nincs menekvés: szembesülniük kell gyereknevelési csődjükkel, sőt, egész életük csődjével.

A sokszoros díjnyertes mű írónője szerint az egész emberi civilizáció nem más, mint maga a darab: bohózat.

SZÍNLAP

Véronique Houllié: Pálfi Kata
Michel Houllié: Honti György
Annette Reille: Major Melinda
Alain Reille: Crespo Rodrigo

Díszlet: Cziegler Balázs
Jelmez: Kárpáti Enikő
Rendező: Guelmino Sándor

JÁTÉKIDŐ: 95 PERC (SZÜNET NÉLKÜL)

RENDEZŐ

Guelmino Sándor
Született: 1972. március 21.

Szí­nházrendező−dramaturg, a Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségizett 1991-ben, majd ezt követően párhuzamosan folytatott jogi és szí­nháztudományi tanulmányokat. Az egyetemi évek alatt kritikákat, interjúkat publikált.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1997-ben végzett; a Színház- és Filmművészeti Egyetem szí­nháztudomány szakán dramaturgiai és szí­nházrendezői tanulmányait 2000-ben fejezte be Osztovits Levente és Babarczy László taní­tványaként. Ezt követően a Ví­gszí­nház drámaí­ró kurzusán képezte magát.
2001-től a Madách Kamaraszí­nház, 2004-től az Örkény István Színház tagja volt. 2005-től a Pesti Magyar Színház rendezője, 2010-től a társulat művészeti igazgatója.

Kitüntetései: Főnix-dí­j 2006, 2008.

Fotók: Jászai Mari Színház, Szvatek Péter

 

JEGYVÁSÁRLÁS