XXVI. ORSZÁGOS SZÍNJÁTSZÓ TALÁLKOZÓ A POSZT-on


Pécs, 2017. június 9-10


2017-ben immár huszonhetedik alkalommal szervezi meg a Magyar Drámapedagógiai Társaság a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.

A találkozó háromlépcsős, felmenő rendszerű programsorozat, amelynek megyei fordulóira márciusban és áprilisban kerül sor. A regionális találkozók hat helyszínen, május első felében fogadják az arany minősítésű csoportokat, míg a záró eseményre, az országos fesztiválra június 9-10-én kerül sor Pécsett.

MIKOR?

Június 9: 10-18 óráig
Június 10: 9-14:30-ig

Az országos találkozó és a fesztivál egyben nemzeti is: a határon túli magyarlakta területek közül a vajdasági magyar gyerekcsopotoknak idén is önálló, regionális méretű eseményt szerveznek, de minden évben részvevőként üdövözlhetjük a legjobb csoportokat a Felvidékről, a Muravidékről és Erdélyből is. A találkozóra idén 213 gyermekcsoport jelentkezett az ország minden részéről, valamint a határainkon túlról.

A magyar gyermekszínjátszók országos fesztiváljai közül az elsők Pécs városához köthetők: az 1970-es évek elejétől több mint másfél évtizeden át adott otthont Pécs ennek a rangos eseménynek,. Idén visszatér a fesztivál.

A nagy hagyományokkal rendelkező, közismertségnek és népszerűségnek örvendő rendezvénysorozat záró állomásaként megrendezett kétnapos fesztiválra közel 30 csoport, 500 gyermek és kísérőik kapnak meghívást.

A rendezvény további támogatói: az NKA Közművelődési Kollégiuma, Nemzeti Tehetség Program