A 17. PÉCSI ORSZÁGOS SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJA

A több helyszínen zajló megnyitó 17:15-kor a Sétatéren veszi kezdetét, ahol a versenyelőadásokat jelképező lakatokat a lakatfalra immár hagyományosan Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Halász Judit, a 17. POSZT díszvendége és Magyar Attila, a POSZT ügyvezető igazgatója helyezi fel.

Ezután a sajtó képviselőivel és a látogatókkal együtt a Pécsi Nemzeti Színház felé

indulunk, majd 17:30 körül megállunk a Széchenyi téren felállított POSZT szelfifalnál egy rövid fényképezkedés erejéig. Itt megnyitjuk a 2016/2017-es évadról átfogó keresztmetszetet nyújtó POSZT Plakátkiállítást.

A Színház térre érve, a Pécsi Nemzeti Színház előtt veszi kezdetét a 17. POSZT ünnepélyes megnyitója. Beszédet mond Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Halász Judit, Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas színművésznő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, és Magyar Attila, majd Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, aki ezután jelképesen átadja a színház kulcsát Magyar Attilának a POSZT idejére. A megnyitón a pécsi VoiSingers Produkció ad koncertet a színház előtt.

Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Magyar Attila, a POSZT ügyvezető igazgatója, Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Prima Primissima közönség- és Prima-díjas, háromszoros Fonogram-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjaRázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igatgatója, VoiSingers Produkció

 

BESZÉDET MOND

Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár

Páva Zsolt, Pécs polgármestere

Halász Judit, a 2017-es POSZT díszvendége

Magyar Attila, a POSZT ügyvezető igazgatója

FELLÉP

VoiSingers Produkció

Óriásbábosok

A Baross Imre Artistaképző Intézet artistái